29 Mar 2023

Welke kledij draag ik best tijdens het fietsen in de bergen?

Share

Welke kledij draag ik best tijdens het fietsen in de bergen?

Auteur: Decca ambassadeur Bert De BackerKledij in de bergen is heel belangrijk. Het weer is heel veranderlijk in en om de bergen en al zeker wetende dat per 100m dat je stijgt, dat je snel een graad in temperatuur kan zakken. 

Dus bij Sporta Mon Ventoux: 1600m plus de hoogte in tijdens je klim wil natuurlijk ook zeggen dat de temperatuur 16 graden naar beneden gaat. Die temperatuurschommeling is heel aangenaam als je naar boven fietst. Wanneer de inspanning zwaarder wordt en je het warmer krijgt, komt er ook meer en meer verkoeling door de hoogte. Maar tijdens het dalen krijg je het omgekeerde effect waardoor het een hele uitdaging wordt om warm te kunnen blijven.

Wat is de oplossing? 


Zorg voor laagjes! Als je in de bergen bent, neem je mee:

  • Een regenvestje. Je steekt het weg in het midden van je achterzak. Ook al zeggen de weerapps dat het goed weer zal zijn.
  • Armstukken. Deze kan je in het begin aandoen.  Ook al is het warm aan het begin van de dag. Wat doe je er dan mee? Je rolt ze een klein beetje op naar beneden. Dan vouw je ze één slagje terug  en hierdoor heb je heel de dag door een paar goede zweetbandjes bij voor wanneer het nogal warm is bergop.
  • Uiteraard neem je ook een buff mee. Als je die liever niet in je achterzak steekt, kan je die ook vooraan rond je kilometerteller binden met een slag rond je stuurpen. Zo heb je er ook geen last van. Wanneer je bovenaan de berg komt, kan je de buff snel over je hoofd trekken en je nek blijft lekker warm voor de afdaling.Andere artikels lezen?

Sporta Mon Ventoux helpt je op weg met de nodige expertise en inspiratie


Verfrissing in je bovenkamer

Verfrissing in je bovenkamer Auteur: prestatie- en gezondheidspsycholoog Cedric Arijs Heb je het gevoel dat je hoofd niet…

Hervallen is de ergste blessure

Bij de sportarts: hervallen is de ergste blessure Wat te doen na een blessure? Na een blessure is het goed om zo snel mogelijk…

3 leuke wandelroutes voor op je bucketlist

3 leuke wandelroutes voor op je bucketlist Auteur: Emma's roadmap Als je wel vaker gaat wandelen dan heb je na een tijdje…

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »