Walk High115€

Samen bergen verzetten


20

kilometer

1/2

col

1028

hoogtemeters

Naar hogere sferen


De Kale Berg alleen voor fietsers? Pas du (Ven)tout! Met Walk High ga je een mooie wandeluitdaging aan van Bédoin tot halverwege de Mont Ventoux en terug. Goed voor 1028 hoogtemeters. ‌ ‌ ‌ ‌

‌Je prestatie vieren we daarna nog samen op de spetterende afterparty met Discobaar A Moeder! ‌ ‌ ‌ 

‌‌Klaar om je grenzen te verleggen?

Walk High

Wandel van Bédoin tot halfweg de Mont Ventoux en terug.

20 km

1028

hoogtemetersGoed doel:
‌To Walk Again

Met je deelname aan Walk High steun 
‌je To Walk Again

Samen met de Nationale Loterij

De Nationale Loterij heeft een belangrijke maatschappelijke rol. Daarom vloeit de winst van haar activiteiten terug naar de maatschappij via subsidies. Onder andere via evenementen met een maatschappelijk belang. ‌ 

‌‌Onze Walk High en Walk to the Top in het kader van de Sporta Mon Ventoux beweegcampagne is er daar één van. Met steun van de spelers van de Nationale Loterij maken wij jouw tocht op de flanken van de Kale Berg mogelijk. Kom uit je zetel en trek die wandelschoenen aan!

9 redenen om uit de startblokken te schieten

De klus van de Mont Ventoux opwandelen is niet op een dag geklaard. Daarom neem je bij Sporta Mon Ventoux deel aan een totaalcampagne. ‌ ‌
‌Ontdek hieronder hoe we je een ferm duwtje in de rug geven richting de top. Allez-y!

Prachtige ervaring

Je traint voor die ene dag en laat je verrassen, onderweg geniet je van het landschap, de andere deelnemers, de natuur en de unieke sfeer rond het evenement.

Highlights

Meer info volgt later.

Voorbereidingstochten

Van maart tot en met juni bereid je je samen met de andere deelnemers voor tijdens onze Wandeltochten in België. Van de platte wegen in West-Vlaanderen over de bloeiende bloesems in Haspengouw tot kuitenbijters in de Ardennen.

‌‌‌Ontdek de prachtige wandeltochten in België terwijl je je optimaal voorbereidt op de apotheose in Frankrijk.

‌NIEUW IN 2024! Nagenieten met je vrienden van dat episch Mont Ventoux-avontuur? Het kan tijdens onze terugkomtocht in september.

Goodies

Sporta Mon Ventoux zal in je geheugen gegrift blijven staan. Daar zijn we van overtuigd. Maar als extraatje krijg je van ons ook nog enkele goodies zodat je een aandenken hebt aan het sportief hoogtepunt van je leven.

Afterparty

Na je sportieve prestatie toveren we de startplaats in Bédoin om tot een feestelijke Village Cannibale. Je geniet er van een drankje, een hapje en een vleugje muziek. En zoals de traditie voorschrijft, sluiten we de avond af met een knaller van formaat op de muziek van Discobaar A Moeder. 

Medische ondersteuning

We hopen dat het niet nodig zal zijn, maar weet dat je zowel op 24 juni in Frankrijk, als tijdens de voorbereidingstochten in België kan rekenen op een uitgebreid medisch en technisch team.

Bevoorradingsposten

Zonder voldoende energie geraakt niemand een berg op. We zorgen voor bevoorrading op de verplichte groepsstart in Bédoin en op twee posten onderweg op je parcours, maar zorg zeker zelf ook voor een goed gevulde dagrugzak met voldoende drank en lunchpakket. 

Ongevallenverzekering

Niet alleen tijdens het event in Frankrijk ben je verzekerd voor ongevallen, ook tijdens de voorbereidende‌ Wandeltochten ben je gedekt. 

‌Bovendien kan je ook daarbuiten rekenen op de verzekering van Sporta tijdens alle gezondheidssporten.

Trainingsschema's en tips

Op 22 juni 2024 stap jij vastberaden de Mont Ventoux op. Je start 100% voorbereid aan deze uitdaging.

‌‌Hoe? Sporta begeleidt je met gratis trainingsschema's op maat van jouw uitdaging. Zo start jij uiteindelijk zonder schrik aan je beklimming van de Mont Ventoux. Vind ze elke maand terug in je persoonlijk account. ‌‌ ‌

‌Buiten een gratis maandelijks trainingsschema op maat van je uitdaging, kan je bij ons ook terecht voor gratis tips & tricks om je uitdaging tot een goed einde te brengen. Vind ze allemaal in onze Ventoux Academy.

Programma Frankrijk

22 juni 2024: een dag om naar uit te kijken. Een belevenis om nooit te vergeten. Afspraak in Frankrijk aan de voet van de mythische Mont Ventoux. Het is tijd voor jouw moment. Jouw inschrijving mag dan individueel zijn, Sporta Mon Ventoux beleef je collectief. Van de voorbereidende wandeltochten tot de uitdaging zelf en de onvermijdelijke party: Sporta Mon Ventoux wordt één langgerekt hoogtepunt.

21 juni 2023

VRIJDAG

Locatie

Parking Communal. Route de Carpentras 182, 84410 Bédoin

10u00 - 16u00

Haal je deelnemerspakket af en snuif de sfeer op in Village Cannibale. Geniet hier van een drankje en een hapje en ga eens langs bij de verschillende standen van onze partners.

Hele Dag

Vrijblijvend: Ontdek verschillende wandelingen via de website van de toeristische dienst.

22 juni 2023

ZATERDAG

Locatie

Parking Communal. Route de Carpentras 182, 84410 Bédoin

06u00 

Groepsstart deelnemers Walk High in Bédoin

07u30 - 10u00 

Bevoorrading 1 (na +/- 9km)

10u00 

verplichte inkorting Walk High (splitsing op +/- 12km)

10u00 - 16u30  

Bevoorrading 2 (na +/- 15km)

16u30

Laatste doortocht bevoorrading 2

19u00

You did it! Je wandeltocht zit erop. Tijd om even te ontspannen. Later op de avond kan je nog nagenieten van je prestatie op de afterparty met Discobaar A Moeder

Beelden die verleiden
SCHRIJF JE NU IN

VOOR DE ULTIEME
‌BUCKET-LIST ERVARING

Ga voor een andere uitdaging

21 km | 25,9 km & 1617 hm
Difficulty:  

Voor beginnende fietsers

67 km & 2378 hm
Difficulty:  

Voor de meer ervaren fietser

131 km & 3560 hm
Difficulty:  

Voor ervaren fietsers

173 km & 4564 hm
Difficulty:  

Voor de gevorderde fietser

20 km & 1028 hm
Difficulty:  

Voor sportieve wandelaars

32 km & 1751 hm
Difficulty:  

Voor zeer ervaren wandelaars

0km

Challenge

Vergelijk al onze uitdagingen in één oogopslag


Sporta Mon Ventoux
‌in cijfers

4

Het zal de vierde  editie zijn dat we ook wandelen tijdens Sporta Mon Ventoux. Liever een wat stevigere uitdaging met meer kilometers en hoogtemeters? Neem een kijkje bij Walk To The Top.

33.000

Het aantal enthousiaste deelnemers dat we sinds 2005 mochten begeleiden in hun tocht naar de top. Zowel fietsers als wandelaars.

89%

Oftewel de tevredenheidsscore van de deelnemers. We streven naar een nog beter rapport!

Onze partners

Onze partners bezorgen jou een topervaring.