Opwarmingsritten

De ideale opwarmer voor jouw apotheose! 

De ideale opwarmer voor jouw apotheose! Op 20 en 21 juni krijg je 3 GPX routes, waaronder de afgepeilde Vintoux-route, ter beschikking met zicht op de Mont Ventoux. De succesingrediënten: prachtige, weidse uitzichten en frisse, smaakvolle wijnen. 
‌Wie de benen wil opwarmen en zijn nieuwsgierigheid voor de mooie streek rond de Kale Berg wil prikkelen, moet beslist deze ritten rijden. Bovendien zijn ze inbegrepen in de deelnameprijs. 

Lus 1: Malaucène

Bewonder de pracht van de Dentelles de Montmirail

Startplaats

‌Cours des Isnards, Malaucène
‌(of ergens op het parcours)

44 km
883 hoogtemeters
GPX  beschikbaar in je persoonlijk ‌account
‌       donderdag - vrijdag

Lus 2: Bédoin

Geniet van de mooiste vergezichten op de Mont Ventoux

Startplaats

‌Place de la République, Bédoin
‌(of ergens op het parcours)

46 km
797 hoogtemeters
Afgepijld + GPX beschikbaar in je persoonlijk account
‌       donderdag - vrijdag 

Lus 3: Sault

Flaneer langs de onvergetelijke Gorges de la Nesque

Startplaats

‌Place de la Promenade, Sault
‌(of ergens op het parcours)

66 km
750 hoogtemeters
GPX beschikbaar in je persoonlijk account
‌      donderdag - vrijdag 

Ontdek de Provence met La Vintoux

Wie de benen wil opwarmen en zijn nieuwsgierigheid voor de mooie streek rond de Kale Berg wil prikkelen, moet beslist La Vintoux rijden. Anders dan de opwarmingsritten in Malaucène en Sault, is deze Vintoux lus vanuit Bédoin een uitgepijlde tocht die passeert langs verschillende wijndomeinen.
‌ 
Afspraak op deze lus op donderdag 20 of vrijdag 21 juni. Op de route passeer je verschillende wijndomeinen waar je welkom bent om je drinkbus te vullen en naar de wc te gaan. Wil je daarbovenop graag echt vertoeven in de Provençaalse sfeer? Proef dan tijdens je tocht gratis van wat de wijncaves of wijndomeinen te bieden hebben. Ze zullen je met open armen ontvangen, maar houd zelf wel zeker de veiligheid in 't oog bij de combinatie van sport en alcoholconsumptie. Proef dus zeker niet overal het volledige gamma en gebruik de spuwemmertjes waar mogelijk.

‌De deelnemende wijnpartners zullen duidelijk herkenbaar zijn door de Sporta vlaggen en een bord met Sporta Wijnstop op aan de ingang. Je kan altijd nadien terugkeren om een eventuele bestelling af te halen of te plaatsen.

Wijnstop 1 
‌Cave Saint-Marc

In 1928 verenigden maar liefst 100 wijnmakers uit Caromb en omstreken zich in de cave coopérative Saint-Marc. Vandaag vertegenwoordigt deze cave 20% van de productie van wijnen "appelation Ventoux". Hun rode, rosé en witte wijnen onthullen hun herkomst en inspireren het plezier aan tafel.

‌667 Avenue de l’Europe, 84330 Caromb


‌Openingsuren: 
‌- Maandag t.e.m. zaterdag: 9u tot 12u en 14u30 tot 18u30 
‌- Zon- en feestdagen: 9u tot 12u en 15u tot 18u

Wijnstop 2
Château Pesquie

Dit familiebedrijf (3e generatie) heet jullie heel het jaar door welkom voor een unieke ervaring op een atypisch gebied. Hun evenwichtige wijnen combineren concentratie en elegantie. Ze exporteren naar 35 landen, waaronder België. Je kan bij hen ook terecht voor heel wat wijntoeristische activiteiten zoals wijnroutes, wijnproeven , rondleidingen door de kelders, wijnworkshops en picknicks.

‌1365 Route de Flassan, 84570 Mormoiron

‌Openingsuren:
‌- Maandag t.e.m. zaterdag: 10u - 12u en 14u tot 18u 
‌(laatste proeverij start om 17u30)

Wijnstop 3
‌Domaine du Tix

Dit wijndomein is genesteld op de heuvel van de Engelen op een hoogte van 350 meter, op een terrein dat bijna het hele jaar door baadt in de zon. Hierdoor kunnen ze profiteren van de zonneschijn, maar ook van de koele nachten en de overvloedige dauw. De klei-kalksteen bodem zorgt ervoor dat de traditionele Rhône druivensoorten - syrah, grenache, cinsault en viognier - zich volledig kunnen uiten.  

‌209 Colline Notre Dame des Anges 84571 Mormoiron

‌Openingsuren: 
‌- Maandag t.e.m. vrijdag: 10u - 12u15 en 14u tot 17u00

Wijnstop 4
‌Cave TerraVentoux

TerraVentoux vind je in Villes sur Auzon, halfweg tussen Bedoin en Caromb. De wijngaarden van deze cave liggen op de zonovergoten zuidflank van de Mont Ventoux. De cave ontstond in 2003 en teelt ondertussen al wijn op een gebied van 200 hectare. Sinds enkele jaren focussen ze zich vooral op biologische en biodynamische wijnbouw. 30% van hun assortiment bestaat uit dit soort wijnen. 

‌Route de Carpentras, 84570 Villes sur Auzon

‌Openingsuren:
‌- Maandag t.e.m. zondag: 9u30 - 12u30 en 14u30 - 18u30

Wijnstop 5 
‌Cave Vignerons 
‌du Mont Ventoux

Deze cave ligt net buiten het centrum van Bedoin. Maar liefst 200 wijnmakers zijn verenigd in Les Vignerons du Mont Ventoux. Hun ordewoorden zijn kwaliteit en traditie. Sinds enkele jaren trekken ze de kaart van de export en zijn ze als een cave uit de Rhonevallei de internationale markt op gegaan. De wijngaarden van Les Vignerons du Mont Ventoux strekken zich over meer dan 1000 hectaren uit, over Bedoin en enkele buurgemeenten.

‌620 Route de Carpentras 84410 Bedoin

‌Openingsuren:
‌- Maandag t.e.m. zaterdag: 9u - 12u30 en 14u - 18u30
‌- Vrijdag 21/06 extra lang open: 9u - 19u (doorlopend)
‌- Zondag: 9u - 12u en 15u - 18u 

Alle opwarmingsritten
op één kaart

Is dit jouw eerste Sporta Mon Ventoux? Dan kan deze handige kaart je helpen om je te situeren. De aanduiding van bevoorrading, sanitair, medische/technische ondersteuning is enkel op 22 juni van toepassing.

Praktisch

  • Aanmelden of inschrijven op voorhand hoeft niet voor deze tochten
  • Geen technische/medische ondersteuning en bevoorrading
  • Vrijdag: EHBO-post tijdens de incheck in Village Cannibale
  • Zaterdag: medisch noodnummer bereikbaar
  • Op de Vintoux route passeer je meerdere wijndomeinen

Onze partners

Onze partners bezorgen jou een topervaring.