To Walk Again

Ons goede doelSteun TWA

‌Samen steunen we To Walk Again. 
‌€5 van het inschrijvingsgeld van elke 
‌deelnemer gaat integraal naar het goede doel.

YES, I JOIN!

We dragen To Walk Again
‌een warm hart toe

Sporta Mon Ventoux is veel meer dan een gloriemoment op de flanken van de Mont Ventoux. ‌Het is een ode aan jouw ‌doorzettingsvermogen. Aan straffe prestaties waarvan je dacht dat ze niet voor jou waren weggelegd. ‌Die droom wil Sporta delen met zoveel mogelijk mensen, al dan niet met een beperking.

Een Walk of ride
‌speciaal voor hen

Steun jij ook mee het goede doel? Vorige editie gingen 1800 deelnemers de uitdaging aan. We vertrokken toen  van malaucène richting de top van de Mont Ventoux. Dit jaar gaan we de uitdaging aan vanuit Bédoin. Met in het achterhoofd steeds ons goede doel: To Walk Again, een initiatief dat elke dag strijdt voor de (sportieve) dromen van kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke beperking. Om zoveel mogelijk dromen te realiseren, gaat er 5 euro van het inschrijvingsgeld van elke deelnemer naar To Walk Again.

To Walk Again


Aan straffe prestaties geen gebrek tijdens Sporta Mon Ventoux. Straffe prestaties is ook wat To Walk Again mogelijk maakt voor kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke beperking die elke dag de strijd aangaan met een berg van het kaliber Mont Ventoux.

Wat doet To Walk Again?

To Walk Again is een vzw met grote ambities op het vlak van sporten, bewegen en revalideren voor volwassenen en kinderen met een fysieke beperking. De vzw streeft naar een meer inclusieve samenleving. Het aanbod van To Walk Again is tweeledig.


‌Sport & Bewegen

Zowel fysiek als mentaal vormt bewegen het DNA van To Walk Again. To Walk Again zorgt ervoor dat kinderen en jongeren met een fysieke beperking zich blijven uitdagen en actief kunnen sporten en bewegen. Daarom organiseert de vzw haar To Walk Again kampen in samenwerking met Sporta. Tijdens deze kampen worden vriendschappen voor het leven gesmeed. Lotgenoten beleven samen fantastische activiteiten zoals duiken, lasershooten, kitesurfen,...Samen ontdekken ze dat er, ongeacht hun beperking, nog heel veel opportuniteiten liggen in het leven.

‌De kampen worden georganiseerd op diverse, aangepaste locaties in Vlaanderen. Laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. Daarnaast kan elke deelnemer op kamp 24/24u rekenen op de begeleiding van een kinesitherapeut, verpleegkundige en psycholoog. Heel deze omkadering is zeer duur maar toch maakt TWA er de prioriteit van om het aan dezelfde prijs aan te bieden als die voor valide kinderen.


‌REVAlution Center

Naast het specifieke sport & bewegen aanbod voor kinderen en jongeren, biedt To Walk Again een uniek revalidatieconcept aan voor volwassenen. Vanuit haar REVAlution Center in AZ Herentals is To Walk Again de gangmaker in een innovatief onderzoek in samenwerking met KU Leuven en AZ Herentals. Samen met de kennis en daadkracht van To Walk Again, de onderzoeksmethodiek van KU Leuven en de expertise van AZ Herentals wordt de meerwaarde van technologie (zoals staprobots) bij post-revalidatie voor mensen met dwarslaesie of CVA onderzocht.

‌Dit met één ultiem doel: aantonen dat post-revalidatie in combinatie met hoogtechnologische middelen de juiste erkenning krijgt binnen de gezondheidszorg.

Steun To Walk Again

Door To Walk Again te steunen, laat je de kinderen genieten van een kamp, geef je volwassenen met een fysieke beperking de kans levenslang verder te revalideren en help je personen met een dwarslaesie terug stappen te zetten met behulp van een staprobot.

‌Blaas de droom van mensen met een fysieke beperking nieuw leven in 
‌en stort jouw bijdrage via overschrijving.  

Onze partners

Onze partners bezorgen jou een topervaring.