VEELGESTELDE VRAGEN

Waarmee kunnen we jou helpen?  Werp een blik op onderstaande veelgestelde vragen of stuur ons een bericht met jouw vraag.‌KIES JE ONDERWERP ⬇

Algemene vragen over je deelname

Je kan wisselen tussen de verschillende fiets- en wandeluitdagingen.


Er zijn hier geen beperkingen. Fietsers kunnen wisselen tussen de verschillende fietsuitdagingen of zelfs ervoor kiezen om de Mont Ventoux met de wandelstokken te overwinnen in plaats van met de pedalen. En idem voor wandelaars.

Voorwaarde is wel dat de deelnemer zelf voor zijn geschikt materiaal zorgt wanneer hij of zij beslist van uitdaging te wisselen. Bijvoorbeeld wandelaars die toch beslissen om een fietsuitdaging aan te gaan, moeten zelf hun fiets meehebben. Sporta zorgt hier niet voor het materiaal.


Wil je graag de wissel maken naar een zwaarder product, dan zullen we je vragen het verschil in prijs bij te betalen. Omgekeerd voorzien we ook een terugbetaling wanneer je wisselt naar een goedkopere uitdaging. Wisselen van uitdaging kan je zelf aanvragen via jouw account.


Houd zeker in het achterhoofd dat La Cannibalette en vooral La Cannibale bijzonder zware bergritten zijn die enkel gevorderde fietsers tot een goed einde kunnen brengen. Bezin dus voor je begint. Je kan tijdens de rit beslissen om van LaCannibale om te schakelen naar La Cannibalette.


Ook Walk to the Top is een zware uitdaging op moeilijk terrein enkel geschikt voor getrainde wandelaars. Niet zeker van je stuk? Op de eventdag zelf kan je op het splitsingspunt nog beslissen om toch voor de kortere Walk High te gaan.


Let op: wie inschreef via zijn of haar werkgever, neemt best contact op met zijn contactpersoon voor meer informatie rond de bedrijfsvoorwaarden.

Wie omschakelt voor 15 mei 2024 zal nog een aangepast kaderplaatje of borstnummer krijgen. Wissel je na deze datum, dan zal je eerste keuze op je materiaal blijven staan.

Neen, dit is niet inbegrepen in onze polis. Via Sporta Mon Ventoux heb je geen mogelijkheid deze optie mee aan te schaffen. Wil je het zekere voor het onzekere nemen, dan dien je dit zelf in orde te brengen.


Tip: Ethias biedt een uitgebreide assistance reisverzekering & pechverhelping aan.

Wij zijn steeds op zoek naar vrijwilligers die een handje willen toesteken.
Voorbeelden van taken:
- snijden van fruit
- vullen van bidons
- ondersteuning bij EHBO
- ...


Interesse? Geef je gegevens door via www.sportamonventoux.be/vrijwilliger en ons team in Frankrijk o.l.v. Philippe Govaert, laat snel iets van zich horen.

Na 20 jaar Sporta Mon Ventoux dragen we gezondheid nog steeds hoog in het vaandel. ‌Meer dan ooit is medisch verantwoord sporten van belang. Daarom raden we onze deelnemers sterk aan om een geldig medisch attest in te dienen, al is dit geen verplichting om deel te mogen nemen aan het evenement. 

Een medisch attest is doorgaans 1 jaar geldig.


Let op: de geldigheidsperiode begint te lopen vanaf de afgiftedatum van het attest.
Wanneer jij je bijvoorbeeld liet testen bij de huisarts op 20 juni 2023, is jouw attest dus niet meer geldig tijdens het evenement op 25 juni 2024.

Voor je deelnameprijs krijg je
- 5 voorbereidingstochten tussen maart en juni met bijhorende GPX-files
- een terugkomtocht in september
- een trainingsschema op maat van je uitdaging
- tips & tricks
- een ongevallenverzekering.


Tijdens de afgepijlde tochten in België zijn er kleedkamers en douches, is er medische en technische bijstand aanwezig en kan je je energie aanvullen bi
j onze bevoorradingsposten aan de start en onderweg op het parcours. 

 

Tijdens je uitdaging in Frankrijk voorzien we je van bevoorrading, medische bijstand en technische bijstand.


Jouw apotheose starten doen we met een energieke opwarmingssessie. We zorgen voor 3 opwarmingsritten met GPX-files, waarvan één uitgepijlde rit die passeert langs verschillende wijndomeinen. Zaterdagavond sluiten we af met een afterparty met Discobaar A Moeder.


Je gratis trainingsschema op maat van je uitdaging vind je vanaf november terug in je persoonlijk account. Het schema wordt maandelijks aangevuld.
Nadat je bent ingeschreven voor een voorbereidingstocht, vind je enkele dagen voor datum de gpx van jouw tocht terug in je persoonlijk account.

Je kan aan de beweegcampagne Sporta Mon Ventoux ook deelnemen met je bedrijf of groep en profiteren van tal van voordelen. 

Ontdek hier alle info en vraag vrijblijvend meer info aan.
Met jouw deelname steun je automatisch To Walk Again, een initiatief dat elke dag strijdt voor de (sportieve) dromen van kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke beperking. 

‌Om zoveel mogelijk dromen te realiseren, gaat er 5 euro van het inschrijvingsgeld van elke deelnemer naar To Walk Again.
Onze algemene voorwaarden vind je hier terug.


Vragen over Walk High of Walk To The Top

Dit kan! De dag van het evenement kan je nog vrij beslissen om van uitdaging te wisselen. Zitten de benen beter mee dan verwacht? Dan kan je aan de splitsing de pijlen van Walk to the Top nog volgen en 32 in plaats van 20 km stappen.

Valt de tocht zwaarder dan verwacht? Volg dan aan de splitsing de pijlen van Walk High en geraak veilig terug na een tocht van 20 km.

Onze partner Decca sportswear ontwerpt elk jaar een unieke Sporta Mon Ventoux outfit. Sinds 2022 zit daar ook een wandelshirt bij. Wil jij de Mont Ventoux op 22 juni overwinnen in dit unieke shirt? Je kan hem bestellen in de webshop van Decca of komen passen aan de Decca stand tijdens één van de vijf voorbereidende wandeltochten in België.
Dit kan! Elk jaar ontvangen we ook een heleboel trouwe viervoeters die mee de Mont Ventoux trotseren met hun baasje.

We hanteren wel enkele regels hieromtrent:
  • de hond mag geen agressief gedrag vertonen naar andere mensen of dieren
  • de hond moet altijd aan de leiband blijven
  • de hond moet fysiek in staat zijn om zware bergwandelingen op ruw, rotsig terrein aan te kunnen
- een goed paar wandelstokken. Het wandelparcours gaat grotendeels over zeer ruw, rotsig terrein. Wandelstokken kunnen je hier extra steun geven.
- een ehbo-kit. Er is een medisch team aanwezig in Frankrijk, maar best neem je zelf al wat kleine spulletjes mee om de kleine wondjes te verzorgen. 
- een petje of een hoed, een zonnebril en zonnecrème (minstens factor 30) om je tegen de zon te beschermen.
- een trui en een regenjas. De temperaturen in de bergen kunnen heel hard schommelen. Best voorzie je je van kledij voor verschillende weersomstandigheden. 
- eten en drinken. Op 22 juni zullen er bevoorradingsposten aan de start en onderweg zijn, maar best is om toch zelf ook wat rantsoen in je rugzak mee te nemen en zo een hongerklop onderweg te voorkomen. 


Vragen over fietsuitdagingen

In dezelfde categorie kan je nog wisselen tussen uitdagingen.
Concreet wil dit zeggen dat Ventouristen de dag zelf nog kunnen beslissen om de Ventousiast route te doen en omgekeerd. Cannibaletten kunnen ervoor kiezen om op 22 juni toch de Cannibale route te rijden of omgekeerd.

Het is niet mogelijk om als Ventourist of Ventousiast de dag zelf nog te beslissen om de Cannibalette of Cannibale route te doen.

Let op: alle uitdagingen hebben verschillende starturen. Beslis je om op 22 juni nog te wisselen van uitdagingen. Zie dan dat je op het correcte uur aan de startmeet staat.

Onze partner Decca sportswear ontwerpt elk jaar een unieke Sporta Mon Ventoux wieleroutfit. Wil jij de Mont Ventoux op 22 juni overwinnen in deze limited wieleroutfit? Bestel hem dan via de webshop van Decca of kom hem passen (en kopen) aan de Decca stand op één van onze vijf voorbereidingstochten in België. 

Uiteraard, je moet er zelfs niet extra voor betalen. Wanneer je ingeschreven bent voor Sporta Mon Ventoux, ontvang je de gpx'en van 3 lussen rond Bédoin, Sault en Malaucène. De Vintoux lus rond Bédoin zal ook uitgepijld zijn en passeert langs verschillende wijndomeinen. 

Neen. In Frankrijk zullen er tijdsregistratiematten liggen aan de startplaatsen in Bédoin en Sault en op de top van de Mont Ventoux.

De afdaling is telkens tijdsneutraal.
 


Vragen over het evenement op de dag zelf

Met het aantal deelnemers dat jaarlijks deelneemt aan Sporta Mon Ventoux, schikken we ons naar de klimatologische grillen van de Mont Ventoux in plaats van de confrontatie aan te gaan.

Als jouw veiligheid als fietser of wandelaar niet meer gewaarborgd is, verneem je onze organisatorische richtlijnen over mogelijke wijzigingen (cf. tijdelijk afsluiten van de top) via de SMS-service.


Je bereikt de startplaats op eigen kracht. Kies je hotel in functie van je tocht. Deelnemers aan La Cannibale of La Cannibalette kiezen beter geen slaapplaats in Sault want de tocht start om 6u30 in Bédoin.

Waar je kan parkeren? Eind april vind je het infofiche van jouw uitdaging in je account. Hierin staan ook plannetjes van de 3 verschillende startplaatsen inclusief parkings.

Niet gevonden wat je zocht?